Home RegioBank ZORG Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws

Nieuws

Lees hier over de laatste ontwikkelingen in de markt,
waardevolle informatie en het laatste nieuws over
Verzekerings Collectief EMMEN

_________________________________

 

Wat heeft private lease van uw auto te maken met uw hypotheek?

Het Bureau Krediet Registratie houdt bij wat u leent. In dit artikel leest u dat daar meer onder valt dan u misschien denkt.
Lees meer

Grote schenkingen ingezet om hypotheekschuld te verlagen

Als u een schenking wilt doen aan bijvoorbeeld (een van) uw kinderen, kan dat, onder voorwaarden belastingvrij.
Lees meer

Kabinet niet bij voorbaat tegen Buy to let

Kopen om te verhuren. Het is aantrekkelijk als alternatief voor sparen en het kan mooie rendementen opleveren.
Lees meer

Overlijdensrisicoverzekering met ingang van 1 januari 2018 niet meer verplicht bij NHG

Met ingang van 1 januari 2018 is voor een Nationale Hypotheek Garantie een overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht. Een goed advies wordt daardoor extra belangrijk.
Lees meer

Tweede Kamer wil mogelijkheid beperkte aflossing hypotheek

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waardoor de gedeeltelijk aflosvrije hypotheek weer mogelijk wordt gemaakt.
Lees meer

Nationale Hypotheek Garantie ook voor zelfstandigen zonder personeel

Bent u zzp’er en wilt u een hypotheek afsluiten? Leest u dan dit artikel. Er is wellicht meer mogelijk dan u denkt.
Lees meer

Heeft u een aflosvrije hypotheek? Kom eens met ons praten

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek, dan zijn uw maandelijkse lasten laag. U betaalt immers alleen maar rente over het geleende bedrag. Maar wat als de looptijd van 30 jaar verstreken is?
Lees meer

Risico-opslagen bij hypotheken. Wat is er aan de hand?

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over het onderwerp “risico-opslagen bij hypotheken”. In dit artikel gaan wij daarom uitgebreider op dit onderwerp in.
Lees meer

Huurders doen er verstandig aan om na te denken over kopen van een woning

Huren of kopen. Bent u er al uit? Het Nibud rekent u voor…
Lees meer

Groot aantal woningen verkocht

Het aantal verkochte woningen stijgt snel. In dit artikel wordt ingegaan op de laatste cijfers. In het derde kwartaal van 2017 zijn ruim 61 duizend bestaande woningen verkocht. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Bureau voor de Statistiek, CBS. Nog nooit werden in één kwartaal zoveel woningen verkocht. Met deze transacties was een bedrag gemoeid van 16 miljard euro.
Lees meer

Advies: Denk na over de aflossing van uw aflossingsvrije hypotheek

Woningbezitters met een aflossingsvrije hypotheek hebben lage woonlasten. Heel aantrekkelijk. Maar geldt dit ook voor de langer(e) termijn?
Lees meer

Op het gebied van hypotheken gaat veel veranderen

In de komende tijd gaat er op het gebied van hypotheken veel veranderen. Een aantal van deze veranderingen zetten wij voor u op een rij.
Lees meer

Prinsjesdag: de cijfers op een rij

In de miljoenennota zoals het Kabinet die op Prinsjesdag presenteerde staan de inkomsten en uitgaven van de overheid op een rij. Wanneer gekeken wordt naar de inkomsten en uitgaven die te maken hebben met de aankoop van woningen door burgers en de hypotheken die daarvoor worden afgesloten is het volgende beeld te zien.
Lees meer

Lagere premie voor hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie?

Vereniging Eigen Huis roept het kabinet op om de premie voor hypotheken met een Nationale Hypotheekgarantie sterk te verlagen. Voor 2014 bedroeg de premie 0,4% van het hypotheekbedrag. Sinds 2014 bedraagt de premie 1%.
Lees meer

Opletten bij nieuw Huwelijksgoederenrecht

Met ingang van 1 januari 2018 treedt in Nederland een wijziging van het huwelijksgoederenrecht in werking. Nederland zal dan het systeem volgen zoals dat in de meeste andere landen al geldt.
Lees meer

Overweegt u te verhuizen? Dan is het volgende voor u van belang

Op dit moment staan er circa 340.000 woningen ‘onder water’. Onder water betekent, dat de hypotheekschuld die op een woning rust hoger is dan de marktwaarde van deze woning. Verkoopt de eigenaar zo’n woning, dan is de opbrengst dus onvoldoende om de hypotheek volledig af te lossen. Er blijft dan een ‘restschuld’ over.
Lees meer

DNB: Hypotheekrente stabiliseert

De Nederlandsche Bank heeft recent bekend gemaakt dat de hypotheekrente in Nederland stabiliseert. In de periode 2012 tot en met oktober 2016 is de hypotheekrente gemiddeld met ongeveer twee procentpunten gedaald.
Lees meer

Voor 14 juli 2016 betaalde boeterente

Indien u een hypotheek eerder aflost dan met de geldverstrekker was afgesproken, dan kan het voorkomen dat u een boete moet betalen. De regels rondom de maximale boete zijn recent veranderd. Deze verandering geldt niet voor boetes die u voor 14 juli 2016 heeft betaald. In dit artikel informeren wij u over deze nieuwe regels
Lees meer

Ook ondernemers komen steeds vaker in aanmerking voor een hypotheek

Een geldverstrekker die een lening verstrekt, wil zo veel mogelijk zekerheid dat de lening ook wordt terugbetaald. Om deze reden kijkt de geldverstrekker naar de waarde van het onderpand in verhouding tot de lening. Maar ook naar het inkomen dat degene heeft die de lening aanvraagt. In dit artikel gaan we er dieper op in.
Lees meer

Aandacht in media voor naheffing bij spaarhypotheek

In Nederland werd tot 2013 de spaarhypotheek aangeboden. Simpel gezegd gaat het bij deze hypotheek feitelijk om twee producten. Enerzijds de lening waarmee de woning kan worden aangekocht. Anderzijds een spaarpotje waarin de klant maandelijks inleg doet. De maandelijkse inleg aangevuld met de daarop ontvangen rente levert op de einddatum van de hypotheek een kapitaal op, waarmee in een keer de hypotheekschuld kan worden afgelost. Het bijzondere binnen deze constructie is, dat de rente die de klant moet betalen over zijn lening gekoppeld is aan de rente die hij over zijn spaarpot ontvangt. Stijgt de rente over de lening, dan stijgt ook de rente over het spaarsaldo. Voor klanten levert dit de zekerheid op, dat op het eind van de looptijd van de hypotheek de hypotheekschuld kan worden afgelost. Er zijn nog vele duizenden consumenten die op dit moment een dergelijke spaarhypotheek bezitten.
Lees meer
Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD