Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws

Nieuws

Lees hier over de laatste ontwikkelingen in de markt,
waardevolle informatie en het laatste nieuws over
Verzekerings Collectief EMMEN

_________________________________

 

Van Amsterdam naar mien Vlam

Samen met 10 andere deelnemers fietst Gerrit Smit 300 kilometer voor Stichting Beat Duchenne
Lees meer

Woonboerderijen zijn weer gewild

Een boerderijtje met een stukje grond. Velen dromen ervan. En velen nemen de stap een woonboerderij te kopen, nu de prijsstijging van dit type woning nog achterblijft met die van woningen in (grotere) steden.
Lees meer

Langere looptijd hypotheken kan voor starters uitkomst zijn

Banken en geldverstrekkers starten voorzichtig met hypotheken met een looptijd van meer dan 30 jaar. Dit kan een uitkomst zijn voor starters. Maar niet zonder eerst te hebben uitgezocht wat de voor - en nadelen zijn. In dit artikel lichten wij dit toe.
Lees meer

Taxaties van waarde woningen moet beter

De Nederlandsche Bank, DNB en de Autoriteit Financiële Markten, AFM willen dat de taxaties van woningen beter wordt. Beide toezichthouders bepleiten wettelijk normen.
Lees meer

Fors minder achterstanden bij hypotheken

De Nederlandse economie draait weer en de werkloosheid is gedaald. Het BKR komt met cijfers.
Lees meer

Uw spaarwens uit laten komen? Wij helpen u graag.

Heeft u ook al een spaarwens die u uit wilt laten komen? Dan is het nu een goed moment om te sparen.
Lees meer

Huurbeding: hoe gaan geldverstrekkers ermee om?

Vrijwel alle hypotheekovereenkomsten kennen een huurbeding. Dit beding verbiedt de eigenaar van de woning om de woning te verhuren, maar tijden veranderen. Er zijn inmiddels geldverstrekkers die anders met dit huurbeding omgaan.
Lees meer

Senioren kunnen makkelijker een hypotheek afsluiten

De verwachting is dat in de komende jaren veel senioren behoefte hebben aan een hypotheek. Tot nu toe was dat niet altijd even gemakkelijk. Maar dat gaat vanaf 17 juni 2018 veranderen.
Lees meer

Oppassen met huis kopen om te verhuren

De rente die consumenten over hun spaargeld krijgen is al lange tijd erg laag. Veel spaarders zoeken daarom naar alternatieven...
Lees meer

Berichtgeving over aflossingsvrije hypotheek verdient enige nuancering

In de afgelopen weken hebben vrijwel alle media bericht over de aflossingsvrije hypotheek en de mogelijke consequenties als bij einde looptijd de hypotheek niet kan worden afgelost. In dit artikel leest u hier meer over.
Lees meer

Kopers woning tevredener over woonsituatie dan huurders

Tevreden over uw woning? Grote kans dat u in een koopwoning woont! Kopers van een woning zijn gemiddeld tevredener over hun woonsituatie dan huurders. Veel mensen willen wel een woning kopen, maar krijgen te maken met weinig aanbod van woningen en hoge prijzen.
Lees meer

U wordt echt niet meteen uit uw huis gezet!

Helaas maken wij het vaak mee. Consumenten die met angst en beven het einde van hun hypotheeklening zien naderen zonder te weten hoe ze de lening moeten aflossen. Heeft u een aflossingsvrije hypotheek die binnenkort afloopt? Wanneer u tijdig met ons komt praten, kunnen we meestal de angst dat u gedwongen wordt uw huis te verkopen wegnemen.
Lees meer

Hypotheekrente 5%??

Al een behoorlijk aantal jaren op rij is de hypotheekrente laag. Een rente, hoger dan 5% klinkt ons bijna vreemd in de oren. Toch zijn er gevallen waarbij dit percentage wordt genoemd… Vrijwel alle media hebben erover bericht: de Autoriteit Financiële Markten heeft de toetsrente bij hypotheken voor het tweede kwartaal van 2018 vastgesteld op 5%. Misschien bent u geschrokken en vindt u 5% toetsrente onbegrijpelijk. We leggen het u graag uit.
Lees meer

Fiscale regels eigen woning aangepast.

Heeft een eigen woning? En woont u samen met een partner? Dan kan dit artikel voor u erg belangrijk zijn. Wij brengen graag in kaart wat de gevolgen zijn voor uw persoonlijke situatie. Sinds 30 januari jl. zijn de fiscale regels rondom de eigen woning gewijzigd. Wij leggen deze wijziging in dit artikel uit. Wij bieden u ook aan om de wijzigingen van deze regels voor uw specifieke situatie in beeld te brengen.
Lees meer

Aandachtspunten wanneer u een nieuwe woning gaat bouwen

In de komende jaren is het de bedoeling dat er circa 85.000 nieuwe woningen per jaar worden gebouwd. Voor wie nadenkt over het kopen van een nieuw te bouwen woning hebben wij in dit artikel enkele tips.
Lees meer

Terecht verbod op reclame voor snelheid bij hypotheek

De reclames voor hypotheken suggereren het al een tijdje. Een hypotheek die binnen 24 uur te regelen is. Hoe realistisch is dit eigenlijk?
Lees meer

Klachten over boeterentes

Als u een lening heeft, denkt u vast weleens na over vervroegd aflossen. Hoe korter de periode dat u rente betaalt hoe beter. Maar banken zitten daar over het algemeen niet op te wachten.
Lees meer

Al een aantal jaar stijgen de woningprijzen

U vraagt zich misschien af of het, met de ontwikkeling van de huizenprijzen van de laatste tijd, nog steeds aantrekkelijk is om te kopen in plaats van te huren. In dit artikel vindt u antwoorden.
Lees meer

Tevreden met de woning? Tevreden met het leven!

Begin januari 2018 heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek een onderzoek gepubliceerd waarin het verband werd gezocht tussen de mate waarin mensen tevreden zijn met hun woning en tevreden zijn met hun leven. Het CBS komt tot de volgende constateringen
Lees meer

Wat wij voor u kunnen betekenen tijdens het adviesproces

Een hypotheek afsluiten doet de gemiddelde consument hooguit een aantal keer in zijn of haar leven. Grote beslissingen vragen om een passend advies.
Lees meer
Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD