Home RegioBank
Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Nationale Hypotheek Garantie ook voor zelfstandigen zonder personeel

Nationale Hypotheek Garantie ook voor zelfstandigen zonder personeel

Bent u zzp’er  en wilt u een hypotheek afsluiten? Leest u dan dit artikel. Er is wellicht meer mogelijk dan u denkt.

Kunnen zelfstandigen zonder personeel, zzp’ers, een woning kopen? In de afgelopen jaren moest die vraag vaak ontkennend worden beantwoord. Inmiddels zijn de mogelijkheden verruimd. In dit artikel geven wij hierover uitgebreidere informatie.

Vaste uitgaven bij wisselende inkomsten

Bij een hypotheek krijgt u te maken met de verplichting rente en aflossing te betalen. Deze kosten staan per maand vast. Geldverstrekkers zijn - voordat zij de lening verstrekken -  wettelijk verplicht te controleren of het inkomen voldoende is om deze maandelijkse hypotheeklasten te betalen.

Bij ondernemers, vooral bij zelfstandigen zonder personeel, is het lastig om een uitspraak te doen over het inkomen in de toekomst. Periodes waarin de ondernemer veel opdrachten heeft, kunnen worden afgewisseld met periodes waarin er minder opdrachten zijn. Het is dan lastig om te bepalen of de ondernemer ook in de toekomst een voldoende hoog inkomen heeft om de hypotheeklasten te betalen.

Drie jaar ondernemerschap niet langer vereist

In de praktijk eisten geldverstrekkers in dit soort situaties dat de zzp’er tenminste drie jaar als ondernemer actief is geweest alvorens hij een hypothecaire lening kon afsluiten. Geldverstrekkers keken dan naar het verdiende inkomen over deze drie jaar.

Nationale Hypotheek Garantie al na 12 maanden ondernemerschap

Op dit moment kunnen zzp’ers na 12 maanden zelfstandigheid al een Nationale Hypotheek Garantie krijgen. Deze garantie biedt extra zekerheid dat bij ook calamiteiten als scheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid, de lening kan worden afgelost. Op grond van deze extra zekerheid zijn geldverstrekkers dan ook bereid voor de financiering van een woning een lening te verstrekken aan iemand die tenminste 12 maanden zelfstandig ondernemer is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Bent u zelfstandige (met of zonder personeel)? En wilt u een hypotheek afsluiten? Neem dan contact op met ons kantoor. Samen met u gaan wij dan bij een groot aantal geldverstrekkers na wat in uw situatie de mogelijkheden zijn. Ook zullen wij dan uitzoeken of u in uw situatie in aanmerking komt voor een Nationale Hypotheek Garantie. Naast extra zekerheid krijgt u via een Nationale Hypotheek Garantie ook nog eens een korting op de hypotheekrente.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD