Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Emmer ondernemers zwoegen onder de Griekse zon tegen mensenhandel.

Emmer ondernemers zwoegen onder de Griekse zon tegen mensenhandel.

Emmen - Vele kilometers lopen onder de brandende Griekse zon. Voor ervaren en getrainde lopers is dat al geen kleinigheid. Laat staan voor de zes relatief ongetrainde Emmer ondernemers die op 14 april in het Griekse Thessaloniki aan de start verschijnen. De Emmenaren doen mee aan de Alexander the Great Marathon, waar inmiddels meer dan zeventigduizend deelnemers vanuit de hele wereld zich voor op hebben gegeven. Er wordt op diverse afstanden hard gelopen en gewandeld. De mensen van Verzekerings Collectief, Hondsrug Assuradeuren en Hondsrug Personeels Management zetten op 14 april letterlijk hun beste beentje voor. Niet omdat ze dol zijn op spierpijn, blaren of andere ongemakken, maar omdat ze een bijdrage willen leveren aan de strijd tegen de wereldwijde mensenhandel, ofwel moderne slavernij. Weinig mensen weten dat in deze sector jaarlijks honderden miljoenen euros worden verdiend.

 

Afzien

Afzien dus voor Harrie Kroeze, Gerrit Smit en Martin de Jong van de emmer bedrijven: Verzekerings Collectief, Hondsrug Assuradeuren en Hondsrug Personeels Management. Gelukkig hoeven de mannen het niet alleen te doen en lopen hun partners Gerda, Jolanda en Danielle ook mee. De drie koppels zijn al druk aan het fundraisen en hopen zo’n 4.021 euro per stel op te halen. (Een verwijzing naar A 21) Iedere euro gaat dan ook naar de Stichting A21. Deze organisatie strijdt al jaren tegen gedwongen prostitutie en barbaarse werkomstandigheden, ofwel moderne slavernij.Harrie Kroeze: ‘Het is echt ongelofelijk, mensenhandel is het snelst groeiende misdrijf, wereldwijd. A21 Nederland probeert mensenhandel te voorkomen via ondermeer preventie en voorlichting. Nederland is namelijk ook een land van herkomst, bestemming en doorvoer van vrouwen, kinderen en mannen die slachtoffer van mensenhandel zijn.’

 

Ellende

Met nog ruim een maand te gaan hopen de koppels die hun bedrijven vertegenwoordigen nog een mooie eindspurt te maken. Er is al een paar duizend euro toegezegd, maar dat is nog niet genoeg. Via https://supportanddonate.com/event/83/pentatlon kan nog steeds een bijdrage worden gestort.‘Het is best een opgave, maar de spierpijn enzo is niets vergeleken met de ellende die moderne slaven doormaken. Wij liggen na afloop weer in ons comfortabele hotelbed. Die luxe is hen beslist niet gegeven.’ Aldus Gerrit Smit.

 

Lopen

De Emmenaren erkennen dat een bedrag overmaken een stuk eenvoudiger geweest zou zijn. Maar het dappere zestal kiest er heel bewust voor om te werken voor het goede doel. ‘Naast geld levert dit ook veel aandacht voor de stichting A21 op. Dat lukt ons nooit als we even een ‘giro`tje’ uitschrijven, weten de Emmer ondernemers. Ze erkennen dat hen een pittige klus te wachten staat. ‘Eigenlijk zijn we geen van allen getrainde lopers. Dat betekent dat bankhangen er niet bij is en er veel vrije tijd wordt besteed in de sportschool. Harrie: kortgeleden heb ik voor het eerst tien km op de loopband afgelegd. Met zijn allen nog even doortrainen en we zijn straks klaar voor de voor ons liggende uitdaging.

 

Gerda & Harrie lopen namens Verzekerings Collectief.

Donatiepagina

 

Gerrit en Jolanda lopen namens Hondsrug Assuradeuren.

Donatiepagina

 

Martin en Danielle lopen namens Hondsrug Personeels Management.

Donatiepagina

  

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD