Home RegioBank
Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Tips om schade te voorkomen of te herstellen

Tips om schade te voorkomen of te herstellen

Tips ter voorkoming van schade

Risico's beperken

Niemand zit te wachten op schade. Toch zijn er dingen die best wel eens vergeten worden en die behoorlijke risico's met zich mee brengen. Vandaar dat we u met een aantal tips graag helpen om schade te voorkomen. 

Tip 1.
Elektriciteit is warmte. Zorg er dus voor dat kabelhaspels bij gebruik helemaal uitgerold worden. Dit voorkomt dat de kabels te warm worden, gaan smelten en in brand vliegen. Ook uw stofzuiger bevat een kabelhaspel. 

Tip 2. 
Haal na gebruik de stekker van uw oplader uit het stopcontact. Opladers blijven na gebruik stroom aantrekken en worden warm. Als u deze verwijderd beperkt u het risico op brand en bespaart u op uw stroomrekening.

Tip 3.
Zorg ervoor dat uw kitnaden en voegen in uitstekende conditie zijn. Waterschade als gevolg van slechte kitnaden en voegen is vaak niet gedekt. 

Tip 4.
Zorg voor schone dakgoten. Met name bij zogenaamde tussengoten is het van groot belang om de goten schoon te houden. Bij hevige regenval zal de goot volledig nodig zijn om het water af te voeren. Schone goten maken de kans op waterschade aanzienlijk kleiner.

Reinig regelmatig uw dakgoten

Tip 5.
Draai uw voordeur altijd op slot. Het is zo makkelijk om de deur achter u dicht te trekken en op weg te gaan. 'Vanaf de buitenkant kom je zonder sleutel immers toch niet binnen'. Niets is minder waar. Beroepsinbrekers kunnen met een eenvoudig pasje uw deur binnen een paar seconden openen. Dus draai de deur in het slot!

 

Tips bij schade

Waterschade:

Is uw telefoon in het water gevallen? 
Dompel de telefoon onder in een bak rijst. Dit zorgt er voor dat het vocht uit de telefoon in de rijst trekt. Vervolgens gaat u naar een erkend telefoon reparatiebedrijf en vraagt u om een waterschadebehandeling. Deze oplossing is relatief goedkoop en u verliest geen belangrijke gegevens zoals telefoonnummers en foto's.

rijst

 

Heeft u lekkage in uw woning?
Ga bij lekkage op zoek naar de oorzaak, zonder te breken of te hakken in muren of wanden. Als de oorzaak visueel niet gevonden kan worden, schakel dan uw verzekering in. Uw verzekeraar zal specialisten inschakelen. Als u zelf een installateur laat zoeken naar de oorzaak zijn de kosten voor het hak en breekwerk vaak niet gedekt.

 

Deel deze tips en help mee om schades te voorkomen

 

 

Is uw eventuele schade gedekt? 

Wilt u weten welke schades wel en niet gedekt zijn en wat u hier aan kunt doen? Neem dat contact met ons op via nummer 0591 - 658888

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD