Home RegioBank
Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

Verzekerings Collectief is een organisatie die Maatschappelijk Betrokken Ondernemen hoog op de agenda heeft staan. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een leefbare omgeving voor iedereen. Dit betekent dat we ons als sponsor in gelden of in natura hebben verbonden aan een groot aantal organisaties. Hieronder ziet u een selectie van de organisaties die we doorlopend of incidenteel ondersteunen.

 

Op 12-12-2019 heeft Verzekeringscollectief Emmen het MVO-vignet ontvangen. Uitgereikt door de MVO Alliantie Noord-Nederland tijdens het Green Drinks evenement. 

MVO Alliantie Noord Certificaat Verzekeringscollectief Emmen

Hart op Tempo

De vereniging is in eerste instantie opgericht voor (ex)-hartpatiënten als vervolg op de hartrevalidatie in het ziekenhuis. Maar inmiddels is de vereniging toegankelijk voor iedereen die het concept van “”Hart op Tempo” aanspreekt.    Bij “Hart op Tempo” kan iedereen meedoen, zowel oud als jong, zowel vrouw of man.

 

 ________

Stoetbakken Noordbarge

Jaarlijks trekt Stoetbakken honderden mensen uit Noordbarge en omgeving. Op de brink in Noordbarge staat een stoetbakoven, die één keer per jaar speciaal voor dit evenement wordt warm gestookt om broden te bakken. Uit de verre omgeving komen de mensen broden kopen vanwege hun ambachtelijke smaak.

 ________

Fc Emmen

FC Emmen wil meer zijn dan alleen een voetbalclub, en wil haar infrastructuur dan ook optimaal benutten om daadwerkelijk van maatschappelijke meerwaarde te zijn. Als enige professionele voetbalclub van Drenthe heeft de club speciale aandacht voor haar directe regio.

 ________

PWZ Zuidenveldtour

De ZODC Zuidenveldtour is een Nederlandse wielerwedstrijd over 200 km, die in Drenthe wordt verreden. Het is een UCI 1.2 wedstrijd die onder andere over meerdere kasseienstroken in Zuid Oost Drenthe voert.

 

 

 

KWF Kankerbestrijding Afd. Emmen

KWF gemeente Emmen ondersteunt de doelstellingen;
Minder kanker, meer kans op genezing, betere kwaliteit van leven.

________

Stichting Beat Duchenne

Stichting Beat Duchenne zet zich in voor awareness en zamelt geld in om onderzoeken en lokale patiënten te ondersteunen. Duchenne is een erfelijke spierziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Tijdens het leven wordt de kracht in de spieren steeds minder met uiteindelijk fatale afloop. De levensverwachting is laag, slechts bij uitzondering worden mannen met Duchenne ouder dan veertig jaar.

 

________

Emmense Uitdaging

De Emmense Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven, het lokale bedrijfsleven, de lokale overheid en onderwijsinstellingen.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD