Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Fluitend Ondernemen

Fluitend Ondernemen

Mooie overwinning na Fluitend Ondernemen

De wedstrijdspanning zat er goed in. De teams van Hondsrug Personeels Management en Verzekerings Collectief waren al weken in training, maar dat is natuurlijk geen garantie tot succes. Woensdag 5 juli jl. stond de wedstrijd Fluitend Ondernemen in de JenS vesting van FC Emmen op het programma. Een bijeenkomst georganiseerd zoals een topsporter zijn wedstrijddag beleefd. De ongeveer 55 relaties werden ontvangen met een sportmaaltijd, waarna men naar de eerste verdieping werd geleid voor de beleving van de warming up en de wedstrijd.

De warming-up:
Tijdens de warming up nam de directie van Fc Emmen het woord. Wim Beekman en Ben Haverkort vertelden over het wel en wee binnen de club. Volgens Haverkort is de club klaar voor een stap hogerop. De selectie staat er goed op en de doelstelling voor het komende seizoen is deelname aan de nacompetitie. “Maar”, vervolgt haverkort “Als je meedoet aan de nacompetitie wil je hem ook winnen. De club is er in ieder geval klaar voor.”

Vervolgens gaf Wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen aan wat in Emmen wordt verstaan onder de term ‘gezondheid’ en nam hij de tijd om de goede doelen te noemen waar Gerrit Smit en Harrie Kroeze zich voor inzetten, namelijk KWF Kankerfonds en Hart op Tempo (doneren kan nog steeds via het door notaris Kral&Schukken speciaal hiervoor geopende rekeningnummer: NL 20 RABO 0320 2621 70).

De wedstrijd:
Onder de naam Fluitend Ondernemen geven Benno Schildkamp (FoodConnect) en Erik Braamhaar (int. topscheidsrechter) een lezing over de overeenkomsten tussen de voetbalwereld en het bedrijfsleven. Op verbluffend eenvoudige wijze weet Schildkamp de vertaalslag te maken tussen beide werelden en veegt hij de vloer aan met organogrammen en de stropdassencultuur. Volgens Schildkamp kan iedere organisatie zich spiegelen aan een voetbalstadion, waarbij de medewerkers op het veld staan en de klant als toeschouwer op de tribune zit. Aangevuld met grappige anekdotes van Erik Braamhaar en diverse videofragmenten maakt het een boeiende lezing van twee keer 45 minuten.

De derde helft
In de derde helft werd er onder het genot van een hapje en een drankje gezellig nagepraat.

Reacties van bezoekers:
Erik te Nijenhuis (Abc Isolatie):  “Dank jullie voor de mooie en gezellige avond”

Jos Roewen (Friso bouw): “Bedankt voor de leerzame en super verzorgde avond”

Dennis Blaak (Hondsrug Forest Run): “Benno Schildkamp en Eric Braamhaar zijn 2 gasten die vanuit hun achtergrond erg goed passen bij onze Drentse mentaliteit: zeg gewoon zo als het is, blijf dicht bij jezelf en wind er geen doekjes om. De heren zijn in staat om op een goede inhoudelijke, maar toch ook op humoristische wijze een frisse kijk te geven op ondernemen en communiceren/omgangsvormen. De medewerkers van Hondsrug Personeels Management hebben, wat ons betreft, ook een goede keuze gemaakt wat betreft de locatie, het stadion van Fc Emmen. De locatie en de sfeer hebben zeker bijgedragen aan de goed verlopen en georganiseerde avond. Complimenten van onze kant!”

Liesbeth Horstman (VPB): “Bedankt voor de inspirerende avond. Top geregeld!

Edwin Gels (Webba & Flink It): “Leuk verhaal van Eric Braamhaar en Benno Schildkamp over bedrijfsleven en sport”

Bean Schukken (Kral & Schukken): “Was geslaagd, dank hiervoor”

Voor een impressie van de avond kijkt u op www.hondsrugpm.nl/fluitend-ondernemen

Toevoeging:
Hondsrug Personeels Management is er van overtuigd dat het SaS-model van Benno Schildkamp van toegevoegde waarde is voor iedere organisatie. Benno heeft dit model beschreven in zijn boek “Voetballend Ondernemen” dat inmiddels zijn vijfde druk beleefd. Maak voor 1 oktober een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en u ontvang het boek geheel gratis, zodat u ook kennis kunt maken met de voordelen van een platte organisatie (zolang de voorraad strekt)

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD