Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Let op bij voornemen tot verhuur

Let op bij voornemen tot verhuur

Heeft u een woning waarvoor u een hypotheek heeft afgesloten? Weest u er zich dan van bewust, dat in de meeste hypotheekovereenkomsten de geldverstrekker heeft bepaald dat u de woning niet mag verhuren.


Dit verbod heeft vooral te maken met de zekerheid die de geldverstrekker wil hebben. Als u door bijvoorbeeld echtscheiding of verlies van werk de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en u ook geen Nationale Hypotheek Garantie (zie elders in deze nieuwsbrief) heeft, dan zal de geldverstrekker met u in overleg treden. In het algemeen probeert de geldverstrekker samen met u naar een oplossing te zoeken. Zijn er geen oplossingen te vinden, dan zult u uiteindelijk de woning moeten verlaten en zal deze verkocht worden. Met de opbrengst uit de verkoop zal dan de hypotheekschuld zo veel als mogelijk worden afgelost.

Huurders hebben echter een stevige bescherming. Als u de woning heeft verhuurd, kan dit de opbrengt bij gedwongen verkoop sterk verlagen. Vandaar dat de geldverstrekkers in de hypotheekvoorwaarden verhuur vaak verbieden.


Gaat het om een tijdelijke verhuur, of kunnen door de verhuur de hypotheeklasten juist betaald blijven worden, dan zijn geldverstrekkers regelmatig toch bereid om verhuur toe te staan. Hierover moet echter altijd wel overleg worden gevoerd en het is belangrijk dat de afspraken goed worden vastgelegd.

 

Ziet u een situatie aankomen dat u moeite gaat krijgen om de hypotheeklasten te blijven betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder wij met u kunnen meedenken hoe meer wij voor u kunnen betekenen.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD