Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - NHG maakt financiering energiebesparing gemakkelijker

NHG maakt financiering energiebesparing gemakkelijker

In Nederland bezitten circa 4,4 miljoen huishoudens een eigen woning. Hiervan hebben circa 1,3 miljoen een Nationale Hypotheek Garantie. Met deze garantie bouwt u een financieel vangnet in, voor de situatie waarbij door scheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid de hypotheeklasten niet meer te dragen zijn. Deze extra zekerheid is daarnaast voor de geldverstrekkers aanleiding om een korting te geven op de rente die ze rekenen voor de hypotheek.

 


De maximale hypotheek waarover u tot 31 december 2017 deze NHG-garantie kunt aanschaffen bedraagt € 247.450. Bij deze NHG-garantie geldt een maximum van 101 % van de marktwaarde van de woning.


Als u echter energiebesparende maatregelen wilt nemen, dan kunt u over maximaal 106 % van de marktwaarde een NHG-garantie krijgen. Dat betekent een garantie over maximaal € 259.450. Die extra 5 % moet dan wel volledig gebruikt worden voor de energiebesparende maatregelen. Het is hierbij voldoende dat hiervan een kostenspecificatie beschikbaar is. Anders dan in het verleden hoeft er dus geen concrete offerte aanwezig te zijn waarin de kosten van de energiebesparende maatregelen door een leverancier zijn begroot.

Een Nationaal Hypotheek Garantie is ook mogelijk als u een bestaande hypotheek wilt verhogen. Bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen wilt plaatsen.

Aan de Nationale Hypotheek Garantie zijn voorwaarden en kosten verbonden. De kosten zijn in veel gevallen veel lager dan de korting die u op de hypotheekrente krijgt en de extra zekerheid die u via deze garantie koopt. Onze adviseurs kunnen exact voor u uitrekenen of een dergelijke garantie in uw situatie mogelijk en wenselijk is.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD