Home RegioBank
Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Overweegt u te verhuizen? Dan is het volgende voor u van belang

Overweegt u te verhuizen? Dan is het volgende voor u van belang

Op dit moment staan er circa 340.000 woningen ‘onder water’. Onder water betekent, dat de hypotheekschuld die op een woning rust hoger is dan de marktwaarde van deze woning. Verkoopt de eigenaar zo’n woning, dan is de opbrengst dus onvoldoende om de hypotheek volledig af te lossen. Er blijft dan een ‘restschuld’ over.

Wordt vervolgens een nieuwe woning gekocht, dat is het in beginsel toegestaan om deze restschuld samen met de koopprijs van de nieuwe woning in één nieuwe hypotheek te financieren. De rente die hierover betaald wordt, is dan weer voor een periode van 15 jaar aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Ten aanzien van die aftrekbaarheid gaat per 1 januari 2018 iets veranderen. Verhuist u na 1 januari 2018 dan mag de restschuld nog steeds meegefinancierd worden in de nieuwe hypotheek. Maar…. de hypotheekrente over dit deel van de hypotheek (dus het deel van de restschuld) is niet langer aftrekbaar! Bij verhuizing voor 1 januari 2018 blijft de rente in de nieuwe hypotheek gefinancierde restschuld wel gedurende 15 jaar aftrekbaar.

Dus heeft u te maken met een restschuld en gaat u op korte termijn verhuizen? Dit jaar Verhuizen zal dan fiscaal waarschijnlijk aantrekkelijker zijn dan verhuizen in 2018. Wilt u het zeker weten, maak dan een afspraak met ons kantoor. Wij kijken dan naar uw specifieke situatie en adviseren u wat voor u verstandig is.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD