Home RegioBank Contact
U bevindt zich op Home - Nieuws - Woonboerderijen zijn weer gewild

Woonboerderijen zijn weer gewild

Woonboerderijen zijn weer gewild

Een boerderijtje met een stukje grond. Velen dromen ervan. En velen nemen de stap een woonboerderij te kopen, nu de prijsstijging van dit type woning nog achterblijft met die van woningen in (grotere) steden.

Woonboerderijen waren in de afgelopen jaren moeilijk te verkopen. Het beeld is nu volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars, NVM, volledig omgedraaid.

Prijzen 8% gestegen

In 2017 zijn 2.600 woonboerderijen verkocht. De gemiddelde verkoopprijs bedroeg € 449.500 en lag daarmee 8% hoger dan het jaar daarvoor. Het aanbod van te koop staande woonboerderijen is in 2017 met maar liefst 17% gedaald. Eind 2017 stonden 2.770 woonboerderijen te koop.

Alert op asbest

Overweegt u een woonboerderij te kopen? Wees dan alert op eventuele bijgebouwen met asbest. Uiterlijk in 2024 dienen daken met asbesthoudend materiaal verwijderd te zijn. Afhankelijk van de oppervlakte van de daken kan het professioneel verwijderen en afvoeren van het asbesthoudend materiaal en het vervangen van de daken met niet asbesthoudende materialen forse financiële kosten met zich meebrengen. Bij het bepalen van de koopprijs doet u er verstandig aan hiermee rekening te houden.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD