Home RegioBank
Maatschappelijk Betrokken Contact
U bevindt zich op Home - Werknemerspensioen

Werknemerspensioen

Sparen voor de aflossing van uw hypotheek

Heeft u een spaar-, leven- of beleggingshypotheek voor de financiering van uw eigen woning? Of hebt u hiervoor een lening afgesloten? 

Dan mag u onbelast sparen voor de aflossing van uw hypotheek of lening voor uw eigen woning (eigenwoningschuld). Dat levert u niet alleen veel fiscaal voordeel op, maar helpt u ook om de aflossing van uw hypotheek veilig te stellen. 

Sparen voor de aflossing van uw hypotheek kan op 2 manieren:

  1. U sluit een kapitaalverzekering af bij een verzekeraar, die aan het einde van de looptijd het door u opgebouwde bedrag plus rente in één keer aan u uitkeert voor de aflossing van uw hypotheek.
  2. U gaat 'banksparen': via een geblokkeerde spaarrekening bij een bank spaart u voor de aflossing van uw hypotheek.

Spaar belastingvrij voor de aflossing van uw hypotheek

Als u voldoet aan de door de Belastingdienst gestelde voorwaarden, spaart u bij beide manieren onbelast voor de aflossing van uw hypotheek. Zo betaalt u bijvoorbeeld geen vermogensrendementsheffing in box 3. En dat kan u veel voordeel opleveren! 

Advies voor de aflossing van uw hypotheek in Emmen dicht bij huis geregeld bij Verzekerings Collectief

Verzekerings Collectief helpt u graag bij het kiezen voor de meest aantrekkelijke optie! Maak een afspraak op ons kantoor in Emmen en wij bekijken samen met u wat voor u de meest gunstige manier is van sparen voor de aflossing van uw hypotheek.

Erkend Hypotheek Adviseur
VLPN
RLP
Adfiz
KiFiD